Multi pacienti inca au destul de multe intrebari si confuzii in ceea ce priveste maseaua de minte – care este rolul acesteia, cand apare, cate masele de minte poate avea o persoana si alte aspecte asemanatoare.
Daca insa simti ca ti-a crescut maseaua sau maselele de minte, iar scoaterea acestora este necesara, nu trebuie sa te sperie acest gand. Medicii stomatologi de la IVORY ofera servicii avansate cu ajutorul carora extractia maselei de minte se va face intr-un mod mai usor.
Cand apar maselele de minte?
In ceea ce priveste eruptia acestora, maselele de minte nu se aseamana cu ceilalti dinti. Acestea apar la o varsta mai inaintata, de regula la persoanele care au intre 16 – 25 de ani. Pot exista totusi si cazuri rare in care maselele de minte sa apara si la 40 de ani.
Numarul de masele de minte pe care o persoana le poate avea este de maxim 4. Aceasta poate avea si doar o masea de minte, doua, trei sau chiar nici una. Insa, nu exista persoana care sa aiba mai mult de patru astfel de masele.
Pentru anumite persoane reprezinta o nelamurire si modul in care isi pot da seama ca erupe o masea de minte. Principalele simptome in acest sunt urmatoarele:
- Gingia se inflameaza si ofera o stare de durere;
- Iti devine dificil sa deschizi gura in mod normal;
- Ai dureri de cap;
- Ti se modifica gustul;
- Te confrunti cu respiratia urat mirositoare.
In cazul in care incep sa se manifeste astfel de simptome este indicat sa faci o vizita la cabinetul stomatologic. Medicii dentisti de la IVORY vor face un control amanuntit pentru a vedea daca este vorba despre eruptia unei masele de minte sau daca exista alte afectiuni.
Extractia maselei de minte – sa o realizezi sau nu?
Necesitatea extractiei maselei de minte este un subiect inca intens dezbatut. Medicii stomatologi de la IVORY recomanda extractie masea de minte atat pentru a preveni infectiile, cat si in situatiile urmatoare:
- In momentul in care maseaua de minte prezinta carii, astfel existand riscul sa afecteze si sanatatea dintilor vecini;
- Atunci cand maseaua de minte nu are la dispozitie spatiu suficient pentru a iesi in totalitate, caz in care iti va cauza disconfort si dureri;
- In momentul in care maseaua de minte este inclusa in osul maxilar, partial sau total, fiind pozitionata in mod orizontal;
- Atunci cand maseaua de minte nu a reusit sa strapunge mucoasa de deasupra, cauzand astfel puroi si infectii.
Recomandarea este insa sa discuti cu medicul stomatolog necesitatea realizarii acestui pas in functie de modul in care se prezinta maselele de minte si restul danturii tale.
Alege insa cu atentie clinica stomatologica la care realizezi extractia maselei de minte, aceasta operatie fiind una destul de dificila. Este indicat ca medicul dentist sau chirurgul care se ocupa de acest pas sa iti ofere incredere si siguranta ca totul va fi bine. In acest sens, echipa medicala de la IVORY te asteapta cu servicii de calitate, profesionalism si preturi accesibile.